Wat is acne en hoe komen we er vanaf?

Blog: wat is Acne en hoe komen we er vanaf?

Of het tijdens de puberteit of later in het leven opduikt, voor vele is het onoverkomelijk. En dan hebben we het natuurlijk over puistjes, mee-eters, rode bultjes oftewel: acne. Je bent niet de enige: acne is het meest voorkomende huidprobleem.

 

WAT VEROORZAAKT ACNE?

Allereerst, wat veroorzaakte dat puistje en wat is acne precies? Onze huid is bezaaid met kleine gaatjes, poriën genaamd, die verantwoordelijk zijn voor het afscheiden van de olie – of talg – die onze huid van nature gehydrateerd houdt. Wanneer onze talgklieren echter in overdrive gaan – als gevolg van factoren zoals fluctuerende hormoonspiegels, stress en menstruatie – en een teveel aan olie produceren, kunnen onze poriën verstopt raken door een combinatie van de olie, dode huidcellen en andere onzuiverheden. Deze blokkades zijn verantwoordelijk voor puistjes, variërend van rode bultjes tot mee-eters.

 

HOE KOM JE ER VANAF?

Hoewel je eerste instinct misschien is om je huid te laten knijpen, te knijpen of te peuteren om van het puistje af te komen, moet je die drang weerstaan ​​… don’t do it! Door aan je huid te peuteren, kan je puistje zich gaan vormen tot een litteken, dat langdurig kan blijven hangen. Begin in plaats daarvan met een huidverzorgingsroutine dat gericht is op zowel de uitbraak als de overtollige olie die het veroorzaakte.

 

Kies bij het wassen van je gezicht een milde, niet-uitdrogende reiniger – zoals Vichy’s Normaderm Gel Cleanser – die is ontwikkeld voor de huid dat vatbaar is voor acne.

 

 

 

 

 

 

 

Na de reiniger kan je het beste een altijd een olievrije, hydraterende crème gebruiken op je huid. Wanneer de huid niet gehydrateerd is, kan dit de talgklieren stimuleren om te compenseren door overproductie van olie. Je kan ook ervoor kiezen om een spotbehandeling dat acne bestrijdende ingrediënten bevat, zoals salicylzuur of benzoylperoxide. Deze ingrediënten werken om de huid zachtjes te exfoliëren om de poriën te ontstoppen en overtollig vet te verminderen.

 

Als echt niks werkt dan adviseren wij dat je even met je dermatoloog praat om een plan te maken om de acne aan te pakken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Related articles

All Skin Tones. All Skin Types.

hey sexy

Als het om de verzorging van je huid gaat, is er geen ruimte voor one-size-fits-all. Wij houden jou via heyskincare op de hoogte van de nieuwste innovaties op het gebied van skincare en delen de beste producten en routines om die heerlijke glow op je gezicht te krijgen.

FAVORIETEN
INTERESSANT
EXPLORE