6 redenen om kokosolie te gebruiken in je beauty routine

Kokosolie heeft zo veel huisverzorgingsvoordelen dat het echt voor vele een heel belangrijk onderdeel is geworden in de dagelijkse routine. We kunnen er gewoon geen genoeg van krijgen – en met een goede reden! Mocht je deze olie nog niet gebruiken in je routine – of als je op zoek bent naar meer manieren om het te gebruiken – hebben we zes redenen voor je op een rijtje gezet om je te overtuigen.

1 Als een natuurlijke highlighter

De glanzende, gladde afwerking die kokosolie kan achterlaten, kan zorgen voor een prachtige, hydraterende jukbeen-markeerstift. Als finishing touch van je dagelijkse make-up, dep je een heel – heel! – kleine hoeveelheid kokosolie op je jukbeenderen en je bent klaar om te gaan!

2 Kokosolie als scheerschuim

Heb je scheerschuim nodig maar geen tijd om naar de winkel te rennen? Probeer kokosolie! De consistentie van de olie heeft dezelfde dikke textuur als veel scheercrèmes, waardoor het scheren heel gemakkelijk gaat en je scheerbultjes kunt voorkomen.

3 Kokosolie kan helpen bij het verwijderen van oogmake-up

Oogmake-up kan lastig zijn om te verwijderen, vooral als het waterproof is, maar op olie gebaseerde reinigingsmiddelen kunnen helpen bij het verwijderen van moeilijk te verwijderen make-up en vuil dat normale make-upverwijderaars kunnen achterlaten. Breng een kleine hoeveelheid gesmolten kokosolie aan op een watje en veeg voorzichtig over je gesloten oogleden. Spoel af met lauw water en vervolg met je favoriete gezichtsreiniger.

4 Kokosolie kan worden gebruikt als nagelriemolie

Een beetje kokosolie in je nagelriemen wrijven kan helpen om ze te hydrateren en je nagels wat extra glans te geven.

5 Kokosolie kan een geweldige aanvulling zijn op een bad

De volgende keer dat je een Epsom-zoutbad neemt, probeer dan 1/4 kopje gesmolten kokosolie toe te voegen. De combinatie van je huid in water en kokosolie weken kan helpen om je huid te hydrateren en de huid zijdezacht te laten aanvoelen.

6 Kokosolie kan in een handomdraai als lippenbalsem fungeren

Gebarsten lippen? Probeer een kleine hoeveelheid kokosolie te gebruiken. De olie kan de droge huid helpen hydrateren!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Related articles

All Skin Tones. All Skin Types.

hey sexy

Als het om de verzorging van je huid gaat, is er geen ruimte voor one-size-fits-all. Wij houden jou via heyskincare op de hoogte van de nieuwste innovaties op het gebied van skincare en delen de beste producten en routines om die heerlijke glow op je gezicht te krijgen.

FAVORIETEN
INTERESSANT
EXPLORE