Een vitamine C smoothierecept voor een gezonde, stralende huid

Hoewel vitamine C altijd wordt geassocieerd met het zogenaamde vermogen om onze immuniteit te versterken, houden de voordelen van ascorbinezuur hier niet op. Vitamine C is nodig voor de gezondheid van de huid en het algehele lichaam en wat is een betere manier om uw dagelijkse dosis binnen te krijgen dan met een fruitige smoothie? Ontdek de huidverzorgingsvoordelen van vitamine C en ontvang hieronder een heerlijk smoothierecept.

De voordelen

Vitamine C, een antioxidant, is essentieel voor de groei en het herstel van weefsels in het lichaam. Het is specifiek nodig om het lichaam te helpen huidbeschadiging door vrije radicalen te blokkeren en om de huid gehydrateerd te houden. Naarmate we ouder worden, neemt de concentratie vitamine C in onze huid af, gedeeltelijk dankzij langdurige, onbeschermde blootstelling aan UV-straling en andere milieuschade. Deze achteruitgang kan leiden tot uitdroging en rimpels en hoewel actuele producten die vitamine C bevatten kunnen helpen, waarom zou je je lichaam dan ook niet intern een (smakelijke) boost geven?

De drank

Terwijl sinaasappels alle eer krijgen als het gaat om vitamine C, zijn citrusvruchten volgens de Amerikaanse National Library of Medicine niet de enige. Fruit en groenten zoals meloen, kiwi, mango, groene paprika, spinazie, tomaten en zoete aardappelen bevatten ook hoge concentraties vitamine C.Met enkele van deze vitamine C-bronnen kun je een fruitige traktatie creëren, perfect voor het ontbijt of een tussendoortje. -dagsnack – en een die kan helpen bij rimpels en een droge huid.

Ingredienten:

  • 2 clementines, geschild (ongeveer 72,2 mg vitamine C *)
  • 2 kopjes verse spinazie (ongeveer 16,8 mg vitamine C)
  • 1 kopje mango-stukjes (ongeveer 60,1 mg vitamine C)
  • ½ kopje Griekse yoghurt
  • ½ kopje ijs (optioneel)

Routebeschrijving:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa.
  2. Giet en geniet!

Foto: @wholefully

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Related articles

All Skin Tones. All Skin Types.

hey sexy

Als het om de verzorging van je huid gaat, is er geen ruimte voor one-size-fits-all. Wij houden jou via heyskincare op de hoogte van de nieuwste innovaties op het gebied van skincare en delen de beste producten en routines om die heerlijke glow op je gezicht te krijgen.

FAVORIETEN
INTERESSANT
EXPLORE